Boierului 137

malu spart_RO

CARACTERISTICILE LOCAȚIEI
STIL: boem, clădire istorică, neoromânesc, pitoresc, rustic, vernacular
Localizare: peri-urban, rural
FUNCȚIUNE: atelier artist, bucătărie, dormitor, grădină, ogradă, salon, studio
Priveliste exterioara: da
Inaltime etaj: 2.5
Mobilat: da
UTILITĂȚI
AC: nu
Electricitate: da
Internet: nu
Toalete: da
FACILITĂȚI
Acces cu masina: da
Locuri de parcare: da
Nivel poluare fonica: nu
INFORMAȚII IMPORTANTE
Vopsire pereti: da
PRET / ZI (€): disponibil la cerere
cover_image
Această locație pitorească realizată în stil neoromânesc, impresionează prin autenticitatea elementelor tradiționale, atent conservate și recondiționate. Proprietatea beneficiază de o curte amplă, incluzând atât parcele plantate cu straturi de legume, precum și alei umbrite de vegetație înaltă. Întreaga zonă este liniștită și se încadrează în peisajul boem tipic rural de la începutul secolului 20.

La parter, regăsim bucătăria, un salon și o fostă zonă de dining convertită în atelier de pictură, care se prelungește parțial și la etaj. Tot la etaj regăsim și două dormitoare.

Bucătăria păstrează pavajul din cărămidă tradițională, în timp ce atelierul de creație ne întâmpină cu o pardoseală din piatră naturală. Salonul este acoperit cu parchet în spic unguresc, iar întregul etaj prezintă dușumele din lemn.

Pereții și tavanele sunt acoperiți cu tencuială de var alb. Grinzile din lemn sunt vizibile în zona atelierului atât la parter cât și la etaj. Toate camerele păstrează sobele și șemineele originale de inspirație rurală.

Atmosfera vernaculară este completată de piese de mobilier din lemn masiv și decorațiuni vechi specifice epocii de construcție a clădirii.
20